Capandus kennel

Att köpa valp från oss

Saga
Filippa och Saga (foto: Catarina Svenningsson)
 

Capandus Outlook Express "Teal"
Capandus Outlook Express "Teal", 5 veckor (2003)
foto: Catarina Svenningsson

Våra valpar är uppfödda i hemmiljö och har blivit hanterade redan från tidig ålder. De är vana vid andra hundar, katter och barn. Valparna har bekantat sig med fågel och känner igen visselsignalen för inkallning. Med valpen får du en pärm med information och alla valpens papper, 20 kg foder samt ett startpaket, visselpipa, dummy och en liten ventapad. Du får ett års medlemskap i Svenska Spaniel och Retrieverklubben (SSRK) om du inte redan är medlem.

När valparna säljs är de
- registrerade i Svenska Kennelklubben
- id-märkta
- veterinärbesiktade
- vaccinerade
- avmaskade

När hunden är ca 1 år ska den röntgas på höfter och armbågar. Vi bokar tid för röntgen vid ett tillfälle, så att de som vill kan passa på att vara med. Vid 1 och 6 års ålder ska hunden ögonlysas vilket vi är överens om när du hämtar din valp. Allt detta är viktigt för att vi ska kunna följa upp och utvärdera avelsarbetet ur hälsosynpunkt.

Vi ordnar valp- och träningsträffar och bjuder in instruktörer för kurser och jaktträningshelger. Kursverksamheten hittar du på Facebooksidan Capandus Gundogs Retrieverträning.
Titta gärna också på hemsidan under Nytt och på Facebooksidan Capandus Gundogs för att se vad som är på gång.

Vi vill gärna ha god kontakt med våra valpköpare under hundens hela liv. Valpköparna är alltid välkomna att ringa eller hälsa på.

Vi förbehåller oss rätten att välja valp i samråd med respektive köpare, detta för att rätt valp ska hamna hos rätt köpare.

Vill ni ha en retriever att arbeta med är ni välkomna att höra av er till oss!

Tillbaka till valpsidan